TIEDOTE 11.10.2018 (Julkaisuvapaa heti)

Kansanedustaja Immonen: Suositaan suomalaista – ilmastotullit käyttöön

Perussuomalaisten kansanedustajan ja ympäristövaliokunnan jäsenen, Olli Immosen mielestä Suomessa tarvittaisiin tullimaksujen korottamista ja verotuksen kiristämistä Kiinasta ja muualta kaukomaista tuoduille kertakäyttötuotteille. Immonen pitää globalismia ja koko maailmanlaajuista kansainvälistä vapaakauppaa ympäristön ja ilmaston kannalta haitallisina.

– Sen sijaan ekologisesti kestävästi toimivia suomalaisia yrityksiä ja teollisuutta ei saa karkottaa korkealla verotuksella ja vääränlaisilla tukien leikkaamisilla ulkomaille.

– Hallitus ei saa toimillaan ajaa kotimaista tuotantoa sellaisiin maihin, joissa päästörajoituksista ei välitetä, ja joissa kustannustaso on sen vuoksi matalampi ja kilpailukyky Suomea parempi, Immonen sanoo.

Kohti kestävämpiä tuotantotapoja

Immosen mukaan kaukomaiden tuotteiden korkeammilla ilmastotullimaksuilla ja verotuksen kiristämisellä vähennettäisiin kaukaa tulevien tuotteiden kuljetuksia Suomeen.

– Tällaisilla konkreettisilla ympäristö- ja ilmastotoimilla suosittaisiin kotimaista, puhdasta ja paikallista lähituotantoa. Tämä myös edistäisi suomalaista työllisyyttä. Lisäksi kyseinen politiikka ohjaisi saastuttajamaita kohti kestävämpiä tuotantotapoja, Immonen perustelee.

Suomalaisten yritysten ja kotimaisen teollisuuden kilpailukykyä tuettava

Immonen näkee, että suomalaisten yritysten ja teollisuuden kilpailukykyä on tuettava suojaamalla markkinoita saastuttajamaiden tuonnilta sekä madaltamalla kotimaisten toimijoiden energia- ja kuljetuskustannuksia. Tämä osaltaan laskisi suomalaisten tuotteiden hintoja.

– Paikallistaloudet kunniaan. Siirrytään globalisaatiosta lokalisaatioon ja suositaan suomalaista. Tämä olisi todellinen ympäristöteko, Immonen summaa.

__________________________________________________________

LUE MYÖS: Immonen: Massamaahanmuutto ekologisesti kestämätöntä