TIEDOTE 19.4.2018 (Julkaisuvapaa heti)

Kansanedustaja Immonen: Vihreiden politiikka vinksallaan – kannattaa väestönsiirtoa, joka tuhoaa maapalloa

Vihreät ovat vaatineet viime aikoina hallitukselta Suomeen löysempään maahanmuuttopolitiikkaa. Vaikka Suomella on jo nykyisin pohjoismaiden löysin turvapaikkapolitiikka, vihreät vaativat politiikan löysentämistä entisestään.

Viimeksi ulostulollaan keskustelua aiheesta herätti Helsingin apulaispormestari Sanna Vesikansa (vihr.), joka harmitteli suomalaisen ylikulutuksenpäivänä Vihreässä Langassa ”nuivan maahanmuuttopolitiikan hidastavan Helsingin ja Suomen kasvua”.

Massamaahanmuutto kasvattaa ekologista jalanjälkeä

Perussuomalaisten kansanedustaja ja eduskunnan ympäristövaliokunnan jäsen Olli Immonen pitää vihreiden politiikkaa ympäristön ja maapallon ekologisen kantokyvyn turvaamisen kannalta vastuuttomana.

– Vihreiden politiikka on nykyisin pahasti vinksallaan. Logiikka puuttuu. Eero Paloheimoa ja muita järkivihreitä on tullut ikävä, Immonen toteaa.

– Mahdollistamalla massiiviset väestösiirtymät kolmansista maista länsimaihin kasvatetaan ihmiskunnan ekologista jalanjälkeä. Ihmisen ekologinen jalanjälki on korkeamman elintason ja kulutuksen länsimaissa moninkertaisesti suurempi kuin kolmansissa maissa. Nykyisenlaiset väestösiirtymät ovat ympäristön ja maapallon kantokyvyn kannalta yksiselitteisesti tuhoisia.

Kansainvaellus padottava politiikalla

Ekologisella jalanjäljellä kuvataan ihmisen käyttäytymisen seurauksena luontoon jättämää jälkeä, ja sitä käytetään yleisesti kestävän kehityksen mittarina. Tällä hetkellä ihmiskunnan kulutus vastaa noin 1,7 maapalloa vuodessa.

– Kolmansista maista länteen suuntautuvien väestösiirtymien seurauksena ihmiskunnan yleinen kulutustaso kasvaa koko ajan, ja maapallon ekologinen kantokyky kuormittuu enenevässä määrin. Näin ajaudumme kiihtyvällä vauhdilla kohti yhä suurempaa ekologista kriisiä.

– Tästäkin näkökulmasta on tärkeää, että politiikalla pyritään patoamaan hallitsematonta maahanmuuttoa. Suuret väestösiirtymät on estettävä, jotta maapallo pelastuu, Immonen toteaa.