SDP:tä ja muita oppositiopuolueita ei huolestuta Suomen sisäinen turvallisuus. Tämä on täysin käsittämätöntä tilanteessa, jossa maassamme on tapahtunut ensimmäinen islamistinen terrori-isku ja viimeksi Oulussa ja Itä-Helsingissä paljastui lukuisia ulkomaalaisten tekemiä lapsiin kohdistuneita seksuaalirikoksia.

Perussuomalaiset kutsuivat viime viikolla koko opposition mukaan välikysymykseen sisäisestä turvallisuudesta. Neuvottelujen piti olla tänään klo 13. SDP kieltäytyi Antti Lindtmanin suulla välittömästi ja muilta puolueilta (mm. kristillisdemokraatit, vasemmistoliitto ja Rkp) kieltäytymisiä alkoi tulla sen jälkeen.

Välikysymys vaatisi 20 kansanedustajaa, perussuomalaisia on nyt 17. Emme siis saa välikysymystä yksin aikaan emmekä pääse äänestämään hallituksen luottamuksesta. Jos eduskunta toimisi vastuullisesti, se esittäisi epäluottamusta hallitukselle. Nykyinen keskusta-kokoomusvetoinen hallitus pitäisi kaataa, koska sen toiminta on ollut monin tavoin haitallista suomalaiselle yhteiskunnalle.

Esitimme myös aiemmin viime vuonna välikysymystä sisäisestä turvallisuudesta, mutta tuolloinkin kaikki oppositiopuolueet kieltäytyivät lähtemästä siihen mukaan.

Tämä osoittaa muilta puolueilta ensisijaisesti kyvyttömyyttä yhteistyöhön ja vastuuttomuutta suomalaisten turvallisuudesta. Jos SDP ja muut vanhat puolueet saavat seuraavissa eduskuntavaaleissa kansalta vahvan mandaatin johtaa Suomea, turvallisuuden alasajo tulee vain kiihtymään.