Mediassa on ollut viime päivinä esillä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen Helsinki Pride -kulkueeseen viime lauantaina kohdistunut isku, jossa kulkueeseen osallistuneiden päälle sumutettiin pippuri- ja kyynelkaasua. Henkilökohtaisesti tuomitsen kyseisen iskun jyrkästi. Lähtisinkin vertaamaan Pride-kulkueeseen kohdistunutta iskua tämän vuoden helmikuussa Saksan Dresdenissä uusvasemmiston tekemään iskuun. Uusvasemmisto yritti tuolloin mellakoimalla estää marssin, jonka tarkoituksena oli muistaa kaupungin pommitusta toisessa maailmansodassa. Uusvasemmisto muun muassa heitteli kiviä ja sytytti tuleen roskakoreja. Paikalla oli noin 5 000 vesitykein varustautunutta poliisia.

Mitä porukkaa tämä uusvasemmisto sitten on? Määrittelen uusvasemmistolaiseksi henkilön, joka ajattelee ja toimii politiikassa enemmän tunteella kuin järjellä. Uusvasemmiston poliittisiin toimintatapoihin kuuluvat erityisesti väkivallalla uhkailu, väkivallan käyttö, riehuminen, mellakointi, polttopulloiskut, kivien heittely, iskut virkavaltaa vastaan, autojen polttaminen, talonvaltaukset, julkisten paikkojen töhriminen ja turkistarhaiskut. Uusvasemmiston ideologinen pohja rakentuu vihalle omaa maata, kansaa ja kulttuuria kohtaan. Osansa vihasta saavat muun muassa poliisit, palomiehet, poliittiset toisinajattelijat ja pahat ”riistokapitalistit”, jotka omalla yrittämisellään luovat uusia työpaikkoja ja sitä mukaa lisäävät työllisyyttä ja taloudellista hyvinvointia. Olen saanut sen kuvan, että uusvasemmiston toiminnassa halutaan olla mukana lähinnä vihaamisen ja riehumisen ilosta.

Spiegel-lehti uutisoi (28.7.2009) Saksan poliisin olevan huolissaan uusvasemmiston väkivallan lisääntymisestä. Tehdyt iskut ovat olleet hyvin järjestelmällisiä. Helsingin Sanomien mukaan vuoden 2009 tammikuun ja marraskuun välisenä aikana jo 260 autoa oli palanut Berliinin kaduilla. Näiden joukossa oli myös poliisiautoja. Sydsvenskan-lehden tekemän selvityksen mukaan Ruotsin uusvasemmiston ja vastaavien tahojen riehumisesta aiheutuneet kulut vuoden ajalta pelkästään Malmön/Lundin alueella ovat noin 58 miljoonaa kruunua (5,6 miljoonaa euroa). Myös Ruotsissa uusvasemmistolaisten väkivaltainen liikehdintä on kasvussa. Ruotsin turvallisuuspoliisin (Säpo) mukaan nämä ovat uhka yleiselle järjestykselle ja turvallisuudelle.

Verkkouutiset ja Helsingin Sanomat uutisoivat vuonna 2006 Ruotsin poliisin vieneen pois arviolta 350 vasemmistoaktivistia, jotka osoittivat mieltään Tukholmassa muun kaupungin viettäessä rauhallista kansallispäivää. Poliisi esti mielenosoittajien yrityksen tukkia katu Kungsholmenilla marssivalta kansallismielisten juhlakulkueelta. Neljä vasemmistolaista pidätettiin virkavallan väkivaltaisesta vastustamisesta, ja näiltä takavarikoitiin muun muassa savupommeja. Vuonna 2007 uusvasemmistolaisten järjestämässä G8-kokouksen vastaisessa mellakassa loukkaantui puolestaan 146 poliisia ja ainakin 125 mielenosoittajaa pidätettiin. [HS 3.6.2007, MTV3] Tässä vain muutamia esimerkkejä uusvasemmiston harjoittamasta väkivallasta.

Pidän uusvasemmistoa yhteiskunnallisen vakauden, hyvinvoinnin ja kansalaisten turvallisuuden kannalta erityisen vaarallisena ja vastenmielisenä asiana. Uusvasemmiston toiminta tähtää anarkiaan ja sitä kautta luonnollisesti kohti vasemmistodiktatuuria. Diktatuurissa enemmistö alistettaisiin vähemmistön tahdon alle, ja yksilö olisi täysin yhteiskunnan omaisuutta. Siinä missä perinteinen oikeisto peräänkuuluttaa länsimaisiin arvoihin kuuluvaa vapautta, vasemmisto haluaa rajoittaa yksilönvapautta lisäämällä erilaisia määräyksiä, rajoituksia ja kieltoja.