Ensiksikin Suuri Kiitos kaikille 6419 ihmiselle, jotka annoitte äänenne minulle huhtikuun vaaleissa. Tulos on uskomaton. Toipuminen järkytyksestä on edelleen käynnissä (positiivisessa mielessä). Lisäksi yhtä suuri kiitos kaikille teille, jotka tavalla tai toisella tuitte vaalikampanjaani sekä osallistuitte vaalityön tekemiseen. Erityiskiitos rakkaalle vaimolleni, joka toimi vahvana tukenani koko pitkän vaalikamppailun ajan.

Nyt on kulunut muutama viikko vaaleista. Voisin sanoa, että kiirettä on pitänyt. Vaalituloksen selvittyä alkoi median pommitus, jota on kestänyt vaihtelevalla volyymilla tähän hetkeen saakka. Kaksi puhelintani ovat soineet jatkuvasti vuoron perään: ”Ylestä päivää, Hesarista päivää, Hymy-lehdestä päivää, Kalevasta päivää.” Olen positiivisesti yllättynyt siitä, että uutisointi kohdallani on ollut näinkin puolueetonta kuin se on ollut. Odotin, että media vähintäänkin teilaisi ja lyttäisi minut, kun tällainen pahamaineinen ”halla-aholainen” nousee eduskuntaan puhumaan tuhmia maahanmuutosta, pakkoruotsista ja pyssyistä. Mutta ei.

Ainoa skandaali tähän mennessä on syntynyt siitä, kun totesin Kalevan toimittajalle haluavani laajentaa suomalaista sananvapautta. Usea lehti uutisoi näkemyksistäni sensaatiohakuisesti otsikolla ” Perussuomalaisten Immonen sallisi kiihotuksen kansanryhmää vastaan ”. Sinällään otsikko pitää täysin paikkansa. Tällä hetkellä tilanne on se, että monikulttuuri-ideologian ja holtittoman maahanmuuton kyseenalaistajia vastaan nostetaan syytteitä tähän rikoslain pykälään vedoten. Esimerkkejä tästä löytyy useita sekä Suomesta että muualta maailmasta. Tunnetuimpia tapauksia taitavat olla Suomessa Jussi Halla-ahoa ja Hollannissa Geert Wildersiä vastaan järjestetyt näytösoikeudenkäynnit. Tämän lisäksi ongelmana on epäselvästi kirjoitettu lain pykälä ja sen tulkinta. On kuitenkin väärin olettaa, että haluaisin tällä lainmuutoksella kehottaa tai yllyttää ihmisiä vihan lietsontaan erilaisia kansanryhmiä vastaan.

Tulen asumaan osan aikaa viikosta Helsingissä ja osan Oulussa. Aika näyttää, kuinka hyvin viihdyn Helsingissä. Ikäväkseni olen joutunut huomaamaan sen, etten tunnista Helsinkiä ihmismassan perusteella enää lainkaan suomalaiseksi kaupungiksi. Helsingin kadulla liikkuvia ihmisiä katsellessa ei pysty enää lainkaan sanomaan, mistä maasta mahtaakaan olla kyse. Vastaan on tullut paljon ihmisiä, jotka ulkonäkönsä perusteella eivät selvästikään ole sopeutuneet moderniin suomalaiseen yhteiskuntaan. Esimerkkinä voidaan mainita hunnutetut musliminaiset. Joitakin vuosia sitten Tukholmassa käydessäni näkymä oli sama. Muistan tuolloin toivoneeni, ettei Suomessa katukuva muuttuisi ikinä samanlaiseksi. Nyt näkymä on kuitenkin jo sama. Täytyy vain todeta, että onneksi Suomesta löytyy vielä muun muassa Pohjois-Pohjanmaa, jossa maahanmuutto näkyy toistaiseksi vielä melko vähän katukuvassa.

Tulen ottamaan eduskunta-avustajakseni Perussuomalaisten Nuorten varapuheenjohtaja Jenna Simulan. Hän on oululainen, joten siteeni Pohjois-Pohjanmaalle tulevat pysymään tässäkin mielessä jatkossa vahvana. Olen saanut seurata Jennan toimintaa läheltä jo vuosia Perussuomalaisten Nuorten hallituksessa. Tiedän hänen olevan aktiivinen ja osaava henkilö avustajan tehtävään. Minulle lähetettiin iso pino avustajahakemuksia. Valitettavasti todella moni pätevä henkilö joutui tällä kertaa pettymään. Pahoitteluni tästä sekä siitä, etten ole ennättänyt vastata kaikkiin hakemuksiin.

Alkavasta viikosta on tulossa mielenkiintoinen. Tulemme muun muassa lyömään eduskunnassa lukkoon kaikki valiokuntapaikat. Monien mieltä varmasti lämmittää erityisesti tieto siitä, että hallintovaliokunnan puheenjohtajuus lankesi Perussuomalaisten Jussi Halla-ahon harteille. Hieno Homma. Itse tulen näillä näkymin toimimaan sekä tarkastusvaliokunnan että tulevaisuusvaliokunnan jäsenenä. Töitä on siis kovasti tiedossa. Lisäksi jännitettävää riittää alkavissa hallitusneuvotteluissa.

Loppuun täytyy vielä todeta, että tästä on hyvä jatkaa. Olemme tehneet joukolla jo vuosia kovasti töitä sen eteen, että pääsisimme joskus vaikuttamaan valtakunnan tasolla siihen, mihin suuntaan Suomea kehitetään. Nyt olemme saavuttaneet sen tavoitteen. Tulevaisuuden avaimet ovat meidän käsissämme.

Ohessa vielä linkki Jussi Halla-ahon vaalien jälkeistä aikaa käsittelevään kirjoitukseen Tästä eteenpäin sekä muutamia linkkejä kansanedustajuuteni alkutaivalta käsitteleviin uutisointeihin:

Yle: Eduskunnan kuopus haluaa kriittisempää EU-politiikkaa Kaleva: Immonen: Sananvapautta rajoitetaan liikaa HS: Nuorin edustaja: Vaalitulos merkki kansan protestimielialasta