Kokoomuslainen sisäministeri Kai Mykkänen myönsi tänään kyselytunnilla, että vähintään kymmenen prosenttia kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneista turvapaikanhakijoista muodostaa uhkan suomalaisille, myös lapsille ja nuorille. Lisäksi viranomaisilla ei ole edes tiedossa, missä nämä kaikki vaaralliset henkilöt tällä hetkellä kuljeksivat.

Hallitus on selitellyt, ettei laittomasti maassa oleskelevia tai kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneita voida ottaa säilöön, koska se maksaa liikaa. Eipä näyttänyt sipilöitä, orpoja ja mykkäsiä vuonna 2015 turvapaikanhakijakriisin aikaan kiinnostavan kustannukset, kun näiden ongelmatapausten(kin) annettiin vapaasti lampsia maamme rajojen yli valmiiksi katetun pöydän ääreen. Ja tämän kohdalla puhutaan todella isoista summista.

Herätys hallitus! Nyt on kyse suomalaisten turvallisuudesta, oman kansamme suojelemisesta. Kysynpähän vain, paljonko yhteiskunnalle tulee maksamaan, jos Suomessa tapahtuu jälleen terrori-isku ja lisää ulkomaalaisten tekemiä seksuaalirikoksia? Näiden tragedioiden hintaa ei voi edes rahassa mitata.

Säilöönotolla myös karsitaan maahanmuuton vetovoimatekijöitä ja helpotetaan laittomasti maassa olevien palautuksia lähtömaihinsa. Tämä on fakta. Säilöönotto luonnollisesti maksaa, mutta se on investointi suomalaisten hyväksi, joka täytyy edellä luetelluista syistä toteuttaa.