Eduskunta hyväksyi eilen (2.12.2010) Irlannin tukipaketin äänin 105-63. Poissa oli 31 edustajaa. Suomen tämänkertaisen lainatakauksen kokonaismäärä on noin 741 miljoonaa euroa. Tuen myöntämistä kannattivat kaikki hallituspuolueet poislukien yksi keskustan edustaja. Pakettia puolestaan vastusi koko oppositio. SDP:n vastustuksesta paistoi läpi vaalitaktiikka ja pelko Perussuomalaisten kannatuksen nousua kohtaan. Ei pidä unohtaa, että SDP oli aikoinaan viemässä ensimmäisenä Suomea Euroopan unioniin ja euroon.

Rahan avokätinen jakaminen taloutensa romuttaneille maille on lopetettava. Tukipaketteja ei pidä lähteä myöntämään enää yhdellekään kriisivaltiolle. Lisäksi jo myönnetyt tukipaketit on perittävä takaisin mahdollisimman nopeasti. Virhe tehtiin alun perin siinä, kun yhteiseen valuuttaan ylipäänsä otettiin mukaan valtioita, joiden paikka ei ole siellä. Tukien tarpeessa olevat valtiot tulisikin välittömästi potkia ulos rahaliitosta.

Suomen nykyinen hallitus keskustan ja kokoomuksen johdolla tukee mielummin muita Euroopan valtioita, pankkeja ja kansainvälistä rahoitusjärjestelmää kuin panostaa oman kansansa hyvinvointiin. Entä mitä kertoo hallituksesta se, että Irlannin tukipaketin yhteydessä ei onnistuttu neuvottelemaan riittäviä tukiehtoja? Suomen olisi ehdottomasti pitänyt saada takaukselleen vähintään kunnon vakuudet. Hallitus korosti, että Irlannin ohjelman rahoitus on lainaa, joka maksetaan meille takaisin. Kukaan tuskin aidosti uskoo Suomen saavan rahojaan koskaan takaisin. Lisäksi hallitus perusteli Irlannin takuita sillä, että näin estetään kriisin laajentuminen muihin maihin. Samalla tavalla perusteltiin aikaisemmin Kreikan lainatakuita. Samaa argumenttia tullaan käyttämään jatkossa myös Espanjan, Portugalin ja muiden uppoavien maiden kohdalla, kunhan kriisi laajenee.