Niinhän siinä kävi, että perussuomalaiset nousi käydyissä eduskuntavaaleissa Suomen toiseksi suurimmaksi puolueeksi. SDP ylsi niukasti ensimmäiselle sijalle 17,7 prosentin ääniosuudella ja perussuomalaiset toiseksi suurimmaksi 17,5 prosentin osuudella. Saimme puolueena vain noin 6800 ääntä vähemmän kuin SDP. Kilpailu vaalien ykköspaikasta oli siis äärimmäisen tiukka ja osoitti jälleen sen, kuinka jokaisella annetulla äänellä vaaleissa on suuri merkitys.

Kokoomus jäi vaaleissa kolmanneksi 17 prosentin kannatuksella. Keskusta puolestaan saavutti neljännen sijan itsenäisyyden ajan suurimmalla vaalitappiolla, 13,8 prosentin ääniosuudella.

Se, että perussuomalaisten kannatus lähes kaksinkertaistui vuoden 2017 kuntavaaleista sekä puolen vuoden takaisista gallupkyselyistä osoittaa ensisijaisesti kansalta suurta epäluottamusta Sipilän hallituksen vastuutonta politiikkaa kohtaan. Toiseksi se osoittaa kansalta suurta luottamusta sille suomalaisten etua puolustavalle kansallismieliselle politiikalle, jota perussuomalaiset edustavat.

Perussuomalaisten jäsenistö antoi Jyväskylässä vuoden 2017 puoluekokouksessa lupaukset pettäneelle vanhalle puoluejohdolle niin sanotusti kenkää ja valitsi uuden johdon. Tämän jälkeen eduskuntaryhmämme hajosi kahtia ja oman edun tavoittelijat, eli vanha puolue-eliitti hännystelijöineen, loikkasivat pois puolueesta. Kun totesin tuolloin useammassakin haastattelussa, että tähtäämme uuden puoluejohdon voimin Suomen suurimmaksi puolueeksi, puheitani pidettiin poliittisten vastustajiemme piirissä lähinnä haihatteluna. En minä ennustaja ole, mutta olin jo tuolloin varma, että oikeanlaisella politiikalla ja uudenlaisella toimintakulttuurilla mahdollisuudet perussuomalaisten uudelle nousulle olivat olemassa. Uusi nousu tuli.

Henkilökohtaisesti otan puolueen saaman kokonaisäänipotin sekä omat, lähes 6000 ääntä, suurella kiitollisuudella ja nöyrin mielin vastaan. Taoimme tämän vaalituloksen yhdessä kovalla työllä, mutta erityisroolissa olitte kaikki te äänestäjät, jotka suuntasitte vaaliuurnille osoittamaan tukenne ja luottamuksenne meille perussuomalaisille. Äänestäjillä on valta päättää vaaleissa, ja te käytitte valtaanne vastuullisesti. Pyrimme tekemään perussuomalaisissa kaikkemme, jotta olemme luottamuksenne arvoisia.

Kiersin vaalien alla kenttää aktiivisesti sekä omassa vaalipiirissäni että oman vaalipiirini ulkopuolella. Kenttää kiertäessäni kuulin kansalaisten kasvaneista huolista, jotka koskivat pääasiassa neljää keskeistä aihealuetta: 1) sisäisen turvallisuuden murentuminen ja muu negatiivinen kehitys haitallisen maahanmuuton seurauksena, 2) kansalaisten toimeentuloon liittyvät ongelmat, 3) Suomen kansallisen itsemääräämisoikeuden heikkeneminen EU:n liittovaltiokehityksen seurauksena ja 4) maamme syrjäseutujen epäsuotuisa kehitys. Monet kuulemani yksityiskohtaisemmat huolenaiheet liittyvät jollakin tapaa näihin asioihin.

Kun puolueena tähtäsimme vaaleihin teemalla ”Äänestä Suomi takaisin”, tuntui sloganimme merkitys olevan kansalaisille itsestään selvää. Iskulausetta ei tarvinnut selitellä vaalikentillä. Jokainen jututtamani kanssaihminen ilmaisi haluavansa takaisin sen Suomen, jossa esimerkiksi lapset ja naiset saivat vielä elää rauhassa ilman pelkoa siitä, että joutuvat maahanmuuttajien seksuaalirikosten uhreiksi.

Kaikki edellä luetellut kansalaisten huolet on otettava vakavasti, ja sitä varten perussuomalaiset on puolueena olemassa. Perussuomalaiset on työväline vastuullisemmalle politiikanteolle. Perussuomalaiset on työväline, jolla pyrimme korjaamaan rikkinäisen Suomen ehjäksi. Jokainen perussuomalainen kansanedustaja on valittu eduskuntaan ajamaan ensisijaisesti suomalaisten etuja.

En lähde tässä kirjoituksessani vielä spekuloimaan mahdollista tulevaa hallituspohjaa ja -ohjelmaa. Käydään hallitustunnustelut ja -neuvottelut ensin ja palataan sen jälkeen asiaan. Sen kuitenkin sanon, että jos perussuomalaiset lähtevät mukaan hallitukseen, perussuomalaisten kädenjäljen täytyy näkyä vahvasti hallituksen harjoittamassa politiikassa seuraavat neljä vuotta. Palataan hallitusteemaan myöhemmin, kun olemme tietoisempia tilanteesta.

Vielä kerran suuri kiitos teille jokaiselle kannustuksesta, tuesta ja äänistä vaaleissa sekä tasapuolisesti kiitos myös kaikille saamistani onnitteluista. Tähdätään yhdessä kohti suomalaista Suomea – maata, jossa suomalaisuus ja oman kansamme etu asetetaan kaikilla politiikan osa-alueilla kaiken edelle.