TIEDOTE 8.5.2018  (julkaisuvapaa heti)

Kansanedustaja Immonen peräänkuuluttaa enemmän maahanmuuttokeskustelua Suomeen

Perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen on huolissaan maahanmuuttokeskustelun puutteesta Suomessa. Ruotsissa ja muualla Euroopassa maahanmuutto on noussut merkittävimmäksi poliittiseksi keskustelunaiheeksi esimerkiksi terrorismin ja lähiöissä tapahtuvien ongelmien seurauksena. Myös maahanmuuttokriittisten puolueiden kannatuksen kasvu muissa Euroopan maissa on luonut vanhoille puolueille painetta keskustella aiheesta. Tilanne on johtanut siihen, että sellaisetkin puolueet, kuten sosiaalidemokraatit, vaativat esimerkiksi Ruotsissa ja Tanskassa merkittäviä kiristyksiä turvapaikkapolitiikkaan.

– Suomessa perussuomalaiset on tällä hetkellä ainoa puolue, joka pitää maahanmuuttoon liittyviä ongelmia aktiivisesti esillä ja esittää konkreettisia keinoja ongelmien ratkaisemiseksi. Vanhoissa puolueissa sen sijaan halutaan vältellä keskustelua koko aiheesta, Immonen toteaa.

– Kaikkien puolueiden Suomessa tulisi aktiivisesti etsiä ratkaisuja, joilla vältämme  esimerkiksi Ruotsin kaltaisen tilanteen, jossa ongelmat ovat räjähtäneet käsiin ja jossa korjaustoimiin on ryhdytty aivan liian myöhään.

– Maahanmuutto on aiheuttanut Euroopan maissa valtavia ongelmia, mitkä näkyvät muun muassa julkisen talouden, turvallisuuden ja yhteiskunnan sisäisen koheesion heikkenemisenä, Immonen sanoo.

Immonen peräänkuuluttaa aktiivista maahanmuuttokeskustelua medialta ja muilta puolueilta.

– Vanhat puolueet uhkaavat ajaa liberaalilla rajat auki -politiikallaan Suomen samaan tilaan kuin Ruotsin. Median olisi tärkeää vaatia esimerkiksi kokoomukselta, keskustalta ja SDP:ltä vastauksia kysymykseen siitä, miksi ne sallivat Suomen alasajon vastuuttomalla politiikallaan.