TIEDOTE 31.1.2019 (julkaisuvapaa heti)

Perussuomalaisten Lehto ja Immonen: SDP vieraantunut suomalaisten arjesta – ”Ilmastofanatismi saanut vaarallisia piirteitä”

Vastikään julkaistu SDP:n ilmasto-ohjelma on herättänyt laajaa kritiikkiä kansalaisten keskuudessa. Myös perussuomalaisten kansanedustajat ja eduskunnan ympäristövaliokunnan jäsenet Rami Lehto ja Olli Immonen pitävät SDP:n ohjelmaa monin tavoin tavallisille kansalaisille haitallisena.

SDP pitää keskipitkän aikavälin ilmastopolitiikan suunnitelman (KAISU:n) 250 000 vähä- tai nollapäästöisen auton tavoitetta vuodelle 2030 riittämättömänä. Puolue esittääkin peräti 750 000 vähä- tai nollapäästöisen auton tavoitetta vuodelle 2030.

SDP:n ohjelman mukaan seuraavalla hallituskaudella tulee laatia aikataulu uusien poltto-moottoriautojen kieltämiseksi henkilöliikenteessä ja biopolttoaineisiin siirtymiseksi raskaassa liikenteessä.

– Tämä viimeistään osoitti sen, että demarit ovat täysin vieraantuneet tavallisen ihmisen arjesta. Ilmastofanatismi on saanut jo vaarallisia piirteitä, Lehto ja Immonen toteavat.

Autoliiton mukaan Suomessa on liikennekäytössä 2,7 miljoonaa henkilöautoa, joiden arvo on keskimäärin 3600 euroa.

– On täysin epärealistista kuvitella, että suomalaisilla olisi varaa tällaisen siirtymäajan puitteissa ostaa noin valtava määrä kalliita uusia autoja, sähköautoista puhumattakaan, Immonen sanoo.

– Demarit eivät ole esittäneet kovinkaan yksityiskohtaisia ja realistisia keinoja siitä, millä näihin tavoitteisiin päästäisiin. Keinovalikoimaan tulee väistämättä sisältymään suuria verojen ja muiden maksujen korotuksia, Lehto toteaa.

Kansanedustajat näkevät SDP:n esityksen kurittavan tavallisten duunarien lisäksi kaikkein pienituloisimpia ja heikoimmassa asemassa olevia suomalaisia, kuten työttömiä, opiskelijoita ja eläkeläisiä.

– Keskustojen ytimissä asuvat viherdemarit eivät selvästikään ymmärrä, että erityisesti kasvukeskusten ulkopuolella oman auton käyttö on suomalaisille välttämätöntä työ-, asiointi- ja koulumatkoilla, Immonen toteaa.

– Ilmastofanatismissaan SDP on valmis tasaverotusta nostamalla tuplarankaisemaan pienituloisia. Eikö raipaniskujen määrällä ole mitään rajaa! Lehto ihmettelee.