Ympäri Eurooppaa on alkanut kantautua lisääntyvässä määrin uutisia, joiden mukaan antisemitismi eli juutalaisviha on taas nostamassa rumaa päätään. Suomalainen media on tapansa mukaan vaiennut vaikeasta asiasta täysin. Vaikeaksi asian tekee medialle ilmeisesti se, että tällä kertaa juutalaisvihan kylväjinä eivät olekaan uusnatsit, vaan Euroopassa asuvat muslimit. Henkilökohtaisesti en ole lainkaan yllättynyt kyseisestä kehityksestä.

Vähän aikaa sitten uutisoitiin Ruotsin Malmön tilanteesta. Siellä juutalaisiin kohdistuvasta ahdistelusta ja uhkailusta on tullut arkipäivää. Monet turvallisuutensa puolesta pelkäävät juutalaiset ovat joutuneet muuttamaan pois kaupungista. Muun muassa Marcus Eilenberg on päättänyt muuttaa Israeliin, koska hänen lapsensa eivät ole enää turvassa Malmössä, ja asioiden nähdään kehittyvän entistä huonompaan suuntaan. Vuonna 2009 todettiin 79 rikosta juutalaisia vastaan, mikä on kaksi kertaa enemmän kuin edellisenä vuonna. Malmön lisäksi antisemitismi on lisääntynyt myös Amsterdamissa, jossa antisemitististen iskujen määrä on kasinkertaistunut vuoden aikana. Vuonna 2009 Britanniassa antisemitistisiä välikohtauksia tapahtui kaikkiaan 924, mikä on 55 prosenttia enemmän kuin vuonna 2006. Juutalaisiin kohdistuvaa vihaa seuraavan CST-järjestön arvion mukaan antisemitismin nousu johtuu muun muassa Israelin sotatoimista Gazan palestiinalaisalueella.

Antisemitismin lisääntyminen nousi viimeksi esille Norjan televisiossa esitetyssä dokumentissa. Opettajien mukaan monet koulujen muslimioppilaat imevät vaikutteita satelliittien välityksellä näkyvistä ulkomaalaisista radio- ja tv-ohjelmista. Neljä opettajaa kuvaili dokumentissa antisemitismin nousua kouluissa seuraavasti:

”Juutalaisten leimaaminen on yleisesti tunnettu tosiasia. Repertuaariin kuuluu kaikki vitseistä avoimiin tappouhkauksiin. Oppilaat sanovat, että koraanissa neuvotaan tappamaan kaikki juutalaiset ja kaikki kunnon muslimit vihaavat heitä. Jos heikäläisiä tulee meidän kouluumme, me tapamme ne. Hitlerin ansiot ovat kovassa kurssissa koulussamme. Kaikkein pahinta on, että juutalaisviha on aivan arkipäiväinen asia suurelle osalle muslimitaustaisia oppilaita.”

”Minä näen juutalaisvihaa erityisesti yhteiskuntaopin tunneilla. Oppilaiden mukaan juutalaiset hallitsevat kaikkia länsimaita. Useat ovat myös sitä mieltä että Aatu oli kova jätkä, koska se tappoi juutalaisia. 911 oli juutalaisten salajuoni. Kun joku kertoo kannattavansa terrorismia, kuuluu joukosta jokunen soraääni, mutta jos puhutaan juutalaisvihasta, kenelläkään ei ole asiaan mitään huomauttamista.”

”Useimmat oppilaat virnuilevat kertoessani heille holokaustista. Eräskin poika kehotti minua lopettamaan höpinät juutalaisista ja heidän joukkotuhostaan. Suurin osa näistä oppilaista on Norjassa syntyneitä ja kasvaneita. Minusta on kamalaa, kun Norjassa varttuu nuoria, joilla on tuollaiset asenteet.”

””Saatanan juutalaiset” on hyvin tavanomainen kirosana tunneilla. Jos olisin juutalainen, olisin huolissani asiasta. Tällaiset puheet ovat hyvin suuri ongelma”.

Muun muassa kristillisiä edustava parlamentaarikko Hans Olav Syversen nosti esille norjalaiskouluissa nopeasti lisääntyneen syrjinnän juutalaisia kohtaan. Myös Norjan Edistyspuolueen edustaja Christian Tybring-Gjedde toi esille omat näkemyksensä asiasta. Hänen mielestään olisi hienoa, jos koulujen muslimioppilaat ottaisivat rintaansa Daavidin tähden yhdeksi päiväksi solidaarisuuden osoittamiseksi koulutovereilleen. Tybring-Gjedde ei halua kuitenkaan pakottaa ketään tekemään näin.

Mielestäni hälytyskellojen pitäisi alkaa soida viimeistään nyt myös monikultturisteille. Luuleeko joku vielä aidosti, että monikulttuurisuus ja Euroopan islamisaatio olisivat jollakin tavalla Eurooppaa rikastuttava asia? Emmekö voisi millään tulla toimeen hieman vähemmällä ”rikkaudella”? Uskon vahvasti, että kaikki edellä mainitut asiat ovat vasta alkua kaikelle sille, mitä on vielä luvassa, jos nykyiselle monikulttuurisuuskehitykselle ei lyödä jarruja pohjaan.