TIEDOTE 5.4.18 (julkaisuvapaa heti)

Kansanedustaja Immonen: Miksi jakovaraa riittää turvapaikanhakijoille, mutta ei suomalaisille?

Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja, kansanedusta Jukka Kopra kommentoi Verkkouutisille, ettei valtion budjetissa ole jakovaraa esimerkiksi indeksijäädytysten poistamiseen ennen kuin tulot ylittävät menot.

Perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen hämmästelee Kopran puheita. Hän kokee, että valtio kohdentaa varansa täysin väärin.

– On irvokasta väittää suomalaisille, ettei jakovaraa ole, kun samaan aikaan piikki on jatkuvasti auki turvapaikanhakijoille ja pakolaisille, Immonen kuittaa.

– Jos jakovaraa ei ole, niin silloin rahaa ei pitäisi vastuullisen julkisen taloudenpidon nimissä jakaa kenellekään. Nyt näyttää siltä, että jaettavaa löytyy, nimittäin muille kuin suomalaisille.

Immosen mielestä käytettävissä olevat varat on kohdennettava suomalaisten hyvinvointiin maahantulijoiden hyysäämisen sijaan.

– Me kaikki tiedämme sen, että Suomi on elänyt jo pitkään yli varojensa. Ei ole oikein, että poliitikot kasaavat velkaa jälkipolvien harteille maahantulijoita vastuuttomasti hyysäämällä, Immonen painottaa.