Hollannin paikallisvaaleissa (3.3.2010) erityisesti maahanmuuttajien ääniä kalastellut Työväenpuolue (PvdA) on ajautunut vaalien jälkeen koomisiin ristiriitoihin. Valtaosa maahanmuuttajista äänesti vaaleissa Työväenpuoluetta, ja he valitsivat maahanmuuttajaehdokkaiden joukosta pääasiassa omanmaalaisensa ehdokkaan. Maahanmuuttajat menestyivätkin vaaleissa Työväenpuolueen listalla hyvin. Itse asiassa he menestyivät niin hyvin, että nyt monet vanhat puolueen valtuutetut ovat huomanneet menettäneensä paikkansa uusille maahanmuuttajataustaisille valtuutetuille.

”Meistä on tullut maahanmuuttajien puolue työväenpuolueen sijaan” , Enschedessä paikkansa menettänyt Työväenpuolueen edustaja Andre Boersma totesi vaalien jälkeen.

Työväenpuolue voitti Enscheden kunnassa yhdeksän paikkaa, joista neljä meni maahanmuuttajille. Sama toistui myös Helmondin kunnassa, jossa neljä muslimimaahanmuuttajaa syrjäytti puolueen neljä hollantilaista edustajaa. Helmondin kunnassa viisi kuudesta Työväenpuolueen valtuuston jäsenestä on nyt maahanmuuttajataustaisia.

Työväenpuolueen paikallisosaston johtajan mukaan tämä ei ole toivottavaa kehitystä. Hänen mielestään hyviä puolueen edustajia tuli syrjäytetyksi, koska maahanmuuttajaehdokkaat astelivat heidän ylitseen omanmaalaistensa äänillä. Lisäksi hän harmittelee sitä, että puolueesta ei löydy enää lainkaan naisia.

Sitä saa, mitä tilaa.