Monikulttuuristuvassa Oulussa sattuu ja tapahtuu.

4.5.2010 uutisoitiin laajasti turkkilaisravintoloitsijoiden ravintolapaikkoihin liittyvästä reviirikiistasta, joka johti jälleen kerran joukkotappeluun etnisessä ravintolassa Oulussa. Kymmenkunta turkkilaista miestä tunkeutui puolenyön aikaan Pakkahuoneenkadulla sijaitsevaan ravintolaan erilaisilla astaloilla varustautuneina ja alkoivat uhkailla paikan turkkilaista omistajaa ja henkilökuntaa. Hetken kuluttua lyömäaseet heiluivat ilmassa. Henkilökunta alkoi kuitenkin viskoa hyökkääjiä juomalaseilla, jonka jälkeen hyökkääjät perääntyivät paikalta. Hyökkäyksessä loukkaantui vakavasti yksi työntekijä. Hän on edelleen Oysissa hoidettavana. Poliisi ei saanut välittömästi kiinni ketään tekijöistä, mutta ainakin yhden astaloa heilutelleen miehen henkilöllisyys on saatu selville.

Poliisin mukaan kyse on useita vuosia kestäneistä reviirikiistoista. Hyökkäyksen kohteeksi joutuneen ravintoloitsijan mukaan Oulussa on porukka, joka toimii mafian tavoin. He pyrkivät uhkailemalla valtaamaan ravintolamarkkinoita. Ruotsissa taas on menty siihen, että maahanmuuttajien ravintolat maksavat suojelurahoja maanmiestensä mafioille.

Mainitsin kirjoituksessani Eksoottista värinää Oulun seudulla (5.12.2009) Oulun maahanmuuttajaravintoloitsijoiden aikaisemmasta väkivaltaisesta välien selvittelystä. Tuolloin Oulun keskustassa sijaitsevan pitserian edustalla oli useaan otteeseen kahakoita, joissa käytettiin terä- ja lyömäaseita. Samanlaisten ongelmien kanssa on painittu ainakin muun muassa Lappeenrannassa, jossa kaksi turkkilaista kebab-pizzeriayrittäjää selvittelivät jokin aika sitten reviirikiistojaan. Tappelussa oli mukana toistakymmentä miestä varustautuneina puukoilla, pesäpallomailaa muistuttavilla puutangoilla ja rautaputkilla.

Näin länsimaalaisen ihmisen silmin tällaiset reviirikiistat ja niiden selvittely väkivaltaisin keinoin näyttävät hyvin alkukantaiselta toiminnalta. Tämä on juuri hyvä esimerkki siitä monikulttuurisuudesta, jota en toivo juurtuvaksi Suomeen ja muihin sivistyneisiin länsimaihin. Eräs tuttavani kommentoikin hyvin, että olisi varmasti mielenkiintoista seurattavaa, jos joskus tulevaisuudessa S- ja K-kauppaketjujen pomot ottaisivat turkkilaiseen tyyliin pesismailojen kanssa miehestä mittaa, että kumpi sen uuden kaupan rakentaa ja mihin.

Entä mitä sanoo monikultturisti maahanmuuttajien reviirikiistoista? Monikultturistin mielestä suomalaisten yrittäjien tapa selvittää kiistat neuvottelemalla on luultavasti ihan liian tylsä. Monikulttuurinen säpinä ja heiluminen astaloiden kanssa on huomattavasti eksoottisempaa.

Pitää vielä loppuun mainita, että Kalevan ensimmäisessä ravintolakahakkaa käsitelleessä uutisessa kerrottiin hyökkäyksen kohteena olleen maahanmuuttajat. Hyökkääjien etnisestä taustasta taas ei mainittu tässä vaiheessa vielä mitään. Niinpä uutisen kommenttiosio täyttyikin nopeasti suomalaisvihamielisistä kommenteista. Tässä muutama esimerkki:

”Oulu on rasistinen. Piilorasismi paljastuu nettipalstojen puheenvuoroissa ja humalapäissään kadulla uhoamisessa.” – ”Oululaiset ovat menettäneet lopullisesti otteensa järkevästä elämästä.” – ”Voi tätä junttien ja muuten vain katkeroituneitten, elämäänsä kyllästyneitten urpojen kaupunkia.” – ”Ompa taas sankarit ollu asialla. Tuollaiset junttipaskat pilaa koko maan maineen” – ”Voiko suomalaiset enään vajota alemmas kun mennään tällaista uhkailua tekemään, teidän puolestahan saa hävetä silmänsä päästä!”

Hieman myöhemmin uutista kuitenkin päivitettiin, ja siinä kerrottiin hyökkääjien olleen maahanmuuttajia. Tässä vaiheessa edellä mainitut kommentit muuttuivat vähintäänkin noloiksi.