Vihreiden kansanedustaja Oras Tynkkynen puhui vihreän valtuuskunnan kokouksessa Nokialla 2.10.2010. Puheessaan hän keskittyi ainoastaan kritisoimaan perussuomalaisia. Poimin tähän joitakin kohtia Tynkkysen puheesta ja kommentoin niitä lyhyesti:

1. ”Puolue [Perussuomalaiset] haluaa ajaa julkista kehitysyhteistyötä alas. Yli puolet suomalaisista kannattaa päinvastoin määrärahojen kasvattamista.”

Tynkkysen viittaamasta kyselystä kävi myös ilmi, että yli 50 prosenttia vastanneista ei tiennyt, paljonko Suomi tällä hetkellä käyttää rahaa kehitysyhteistyöhön. Jos kehitysyhteistyöhön tuhlatut summat olisivat ihmisten tiedossa, määrärahojen kasvattamisesta saatettaisiin olla kovastikin eri mieltä.

2. ”Puolue [Perussuomalaiset] vastustaa vihreää verouudistusta. Kolme viidestä suomalaisesta on valmis maksamaan enemmän vihreästä energiasta.”

EU:n ja Suomen valtion harjoittama ilmastohysterian lietsominen näyttää tuottaneen tulosta. Hallituksen verouudistuksessa ei ole kuitenkaan ymmärretty kokonaisuutta. Suomalaisille pitäisi jatkuvan ilmastopropagandan syöttämisen sijaan kertoa rehellisesti, ettei ilmastonmuutos välttämättä olekaan ihmisen toiminnasta aiheutuva ilmiö.

3. ”Perussuomalaisten politiikka ei aja edes heidän omia tavoitteitaan. Jos haluaa vähentää maahanmuuttoa, ei ole mitään järkeä leikata kehitysyhteistyötä, jolla yritetään parantaa elinmahdollisuuksia köyhissä maissa.”

Mitä kehitysyhteistyöllä on saatu aidosti aikaan? Kehitysavun pitkäaikaisista vaikutuksista ei ole käsittääkseni tehty lainkaan varteenotettavaa tutkimusta. Voin yhtä hyvin väittää, että kehitysapuun käytetyt rahat on kymmenten vuosien ajan heitetty suurelta osin kankkulan kaivoon. Huonolaatuista maahanmuuttoa taas voidaan vähentää muuttamalla lainsäädäntöä ja tiukentamalla nykykäytäntöjä. Tämä on täysin riippumatonta siitä, mikä on tilanne muualla maailmassa.

4. ”Jos on huolissaan maahanmuuttajien kotoutumisesta, ei kannata leikata määrärahoja maahanmuuttajien kielikoulutuksesta ja työllistämisestä.”

Perussuomalaiset lähtevätkin siitä, että maahanmuuttajia ei pidä joutua kotouttamaan ja työllistämään laajamittaisesti suomalaisten veronmaksajien rahoilla, vaan maahanmuuttajien tulee kotoutua ja työllistyä Suomessa omatoimisesti. Perussuomalaiset haluavat panostaa huonolaatuisen maahanmuuton (=humanitaarinen) sijaan parempilaatuiseen maahanmuuttoon (=työperäinen). Tuolloin myös integraatioon liittyvät ongelmat ja yhteiskunnalle aiheutuvat kustannukset vähenevät merkittävästi.

5. ”Perussuomalaiset saattaa näyttää leppoisalta yhden miehen talk show’lta. Mutta pikkuhauskojen sutkautusten taakse kätkeytyy kylmä ja sydämetön politiikka.”

Vihreiden politiikka saattaa näyttää verorahojen tuhlaukselta, jota puolustellaan utopistisilla sutkautuksilla. Sitä se mielestäni onkin.

6. ”Vihreille Suomi EI ole edunvalvontamekanismi. Kansalaiset eivät ole asiakasomistajia.”

Uskon, että suurimmalle osalle suomalaisista Suomi on nimenomaan suomalaisten edunvalvontamekanismi. Suomen valtion tulee ajaa ensisijaisesti suomalaisten etua. Suomalaiset veronmaksajat haluavat varmasti rahoilleen vastinetta toimivan julkisen sektorin muodossa omassa kotimaassaan. Mielestäni jokaisen suomalaisen tulisi voida osallistua esimerkiksi kehitysyhteistyöhön vapaaehtoisesti omien kykyjensä ja halujensa mukaan. Vihreät sen sijaan haluavat pakottaa suomalaiset maksajiksi.

7. ”Vihreät ovat perussuomalaisten vastavoima.”

On erikoista, etteivät vihreät näe pahemmin kritisoitavaa muiden kuin perussuomalaisten politiikassa. Toisin kuin vihreät, perussuomalaiset ovat vastavoima ja vaihtoehto kaikille vanhoille puolueille.

8. ”Perussuomalaiset haluavat jättää maailman heikoimmat heitteille. Me vihreät haluamme kantaa vastuuta kaikista huono-osaisista – niin työpaikkansa menettäneestä paperityömiehestä Kotkassa kuin lukutaidottomasta tytöstä pakolaisleirillä Kongossa.”

Perussuomalaiset näkevät, että huono-osaisia riittää paljon autettavaksi täällä Suomessakin. Työpaikkansa menettänyt paperityömies Kotkassa asetetaan etusijalle maailmanparannusleikkeihin nähden. Vihreät harjoittavat rahantuhlauspolitiikkaa, jossa suomalainen veronmaksaja pakotetaan ”globaalin vastuun” nimissä syytämään rahansa ulkomaille. Perussuomalaiset ovat realisteja ja ymmärtävät, ettei velkaantuneella Suomella yksinkertaisesti riitä rahaa koko maailman pelastamiseen. Jos rahaa jaetaan kaikkialle, sitä ei riitä lopulta yhtään mihinkään. Rahat eivät tule taikaseinästä, kuten vihreät uskovat.

9. ”Perussuomalaiset haluavat sulkea rajoja ja käpertyä sisäänpäin.”

Tynkkynen olisi voinut jotenkin perustella tämän heittonsa. Voisin yhtä kevein perustein väittää vihreistä samaa.

10. ”…siinä missä perussuomalaisilla on iskulauseita, meillä vihreillä on näyttöjä. Paraatiesimerkki on vihreän oikeusministerin Tuija Braxin johdolla valmisteltu historiallinen vaalirahoitusremontti.”

Vaalirahoitusremontti olisi toteutunut varmasti myös ilman ministeri Braxia. Lisäksi sillä on väliä, ovatko näytöt hyviä vai huonoja. Olen kuullut, että vihreät hallitukseen äänestänyt ydinvoiman vastustaja ei ole mielissään, kun vihertävä hallitus päätti alkaa rakennuttaa lisää ydinvoimaa. Vihreiden omienkin kannattajien mielestä puolue myi periaatteensa.

11. ”Perussuomalaiset kristallisoivat äänestäjille vaalien suuren valinnan. He osoittavat, että edistys ei ole itsestään selvää. Ahdasmieliset poliittiset voimat haluavat kääntää kelloa taaksepäin muulloinkin kuin siirryttäessä talviaikaan.”

Vihreät haluavat muun muassa islamisoida Suomen kannattamalla hallitsematonta humanitaarista maahanmuuttoa kolmansista maista. Vihreät näyttävät todella haluavan, että ahdasmieliset voimat kääntävät Suomessa kelloja taaksepäin.

12. ”Haluamme tarjota maahanmuuton haasteisiin toimivia ratkaisuja. Parhaiten ongelmia ehkäisee se, jos uussuomalaisilla on kunnolliset edellytykset opiskella kieltä ja työllistyä.”

Parhaiten ongelmia ehkäistään panostamalla laadukkaaseen maahanmuuttoon humanitaarisen maahanmuuton sijaan. Laadukkaalla maahanmuutolla tarkoitan sitä, että Suomi ottaa vastaan ainoastaan integroitumis- ja assimiloitumiskykyisiä maahanmuuttajia, jotka opiskelevat kieltä ja työllistyvät pääosin omatoimisesti ilman veronmaksajien rahojen tuhlausta.