Olen seurannut suurella hämmästyksellä Suomessa asuvien imaamien mediassa esittämiä väitteitä, joiden mukaan esimerkiksi ”muslimit ovat kaikille hyviä, sillä paratiisiin ei pääse pahoilla teoilla” ja että ”islamin uskonnossa ei alisteta naisia, Koraanissa ei ole sellaisia opetuksia”.

Nämä väitteet eivät todistetusti pidä paikkaansa. Miksi toimittajat eivät kyseenalaista uutisjutuissaan imaamien puheita? Nostan esimerkinomaisesti esiin muutaman tosiasian edellä esitettyihin imaamien väittämiin liittyen.

Koraanissa (Suura 4:34) todetaan naisten asemasta mm. seuraavaa:

”Miehet olkoot naisten esimiehiä, koska Jumala on asettanut heidät näihin nähden korkeampaan asemaan, ja myöskin niiden suoritusten tähden, joita miesten on omaisuudestaan naisten hyväksi tehtävä. Hyveelliset naiset ovat alistuvaisia ja vaalivat huolellisesti, kätkössä, kaikkea sitä, minkä Jumala on kätköön tarkoittanut. Mitä niihin tulee, joiden puolelta kohtaatte uppiniskaisuutta, niin varoittakaa heitä, erottakaa heidät vuoteestanne ja kurittakaa heitä, mutta jos he silloin tottelevat teitä, niin älkää etsikö riitaa heidän kanssaan.”

Mitä puolestaan paratiisiin pääsemiseen tulee, esimerkiksi terrorististen tekojen suorittamiseen kannustaa islamin oppiin kuuluva periaate, jonka mukaan Allahin puolesta kuollut uskonsoturi pääsee paratiisiin, jossa häntä odottaa 72 neitsyttä. Islamin asiaa edistänyt terroristi ei ole uskonnollisen tulkinnan mukaan syntinen vaan shaheed eli marttyyri, jonka kuolema tuottaa suurta kunniaa Allahille.

Imaamien julkisuudessa esittämiin paikkansapitämättömiin väittämiin liittyen on syytä tuoda esiin se, että islam sallii valehtelun muslimien kanssakäymisessä vääräuskoisten kanssa, jos valehtelun katsotaan hyödyttävän islamin vallan etenemistä pidemmällä aikatähtäimellä.
________________________________________________________________________________________

PS. Suosittelen kaikkia lukemaan katkelman kirjastani ”Kansallinen kipinä”: Islam ja Euroopan islamisaatio