TIEDOTE 23.10.2018 (julkaisuvapaa heti)

Kansanedustaja Immonen: Hallitus kurittaa suomalaisia energiaverotuksen korotuksilla

Perussuomalaisten kansanedustajan ja ympäristövaliokunnan jäsenen Olli Immosen mukaan hallitus on jälleen kurittamassa kansalaisia korottamalla energiaveroja useilla eri osa-alueilla.

– Perussuomalaiset ei voi tätä hyväksyä. Energia on välttämätön hyödyke, jonka kallistuminen rankaisee kaikista eniten nimenomaan pienituloisia kotitalouksia ja tavallisia sähkönkäyttäjiä, Immonen toteaa.

– Hallitus syö suomalaisen kuluttajan ostovoimaa ja nakertaa teollista kilpailukykyämme. Hallituksen esityksellä on tarkoituksena kerätä lisää verotuottoja, mutta minkä kustannuksella – tavallisen suomalaisen, jolla ei ole tosiasiassa mahdollisuuksia vaihtaa kotinsa energianlähdettä ympäristöystävällisemmäksi tai käyttökustannuksiltaan edullisemmaksi.

Asumiskustannukset nousseet nopeasti

Immosen mukaan energiaveron korotusten arvioinnissa ei ole otettu huomioon jatkuvaa asumiskustannusten nousua, joka on ollut jatkuva trendi jo pitkään.

– Asumiskustannusten nousun vuoksi asumismenot ovat viimeisen kymmenen vuoden aikana kasvaneet huomattavasti nopeammin kuin käytettävissä olevat tulot.

Kotimaisella energialla työpaikkoja

Immosen mielestä kotimaisten energianlähteiden, kuten turpeen ja pienpuuenergian, asemaa tulee vahvistaa nykyisestä.

– Kotimaista energiaa monipuolisesti hyödyntämällä sekä kehittämällä siihen pohjautuvaa vientiteollisuutta voimme oikaista kauppatasettamme paremmaksi.

– Energiantuotannon kotimaisuusasteen merkittävällä nostolla luotaisiin maahamme uusia työpaikkoja sekä edistettäisiin Suomen ja suomalaisten taloudellista hyvinvointia. Energiantuotannon omavaraisuus on lisäksi erittäin tärkeä huoltovarmuustekijä, Immonen sanoo.

Immonen muistuttaa, että perussuomalaiset tulevat vielä loppuvuodesta omassa vaihtoehtobudjetissaan nostamaan esiin useita keskeisiä toimenpiteitä, joilla muun muassa asumisen kustannuksia voidaan alentaa.