Alankomaiden parlamentin alahuoneen jäsen ja kansallisliberaalin Hollannin vapauspuolueen (Partij voor de Vrijheid) puheenjohtaja Geert Wilders käy parasta aikaa oikeustaistelua, jossa häntä syytetään kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Syyttäjien mukaan Wilders on syyllistynyt muslimien loukkaamiseen, syrjintään ja vihanlietsontaan. Suomalainen media on tuttuun tyyliinsä vaiennut lähes täysin Wildersin oikeudenkäynnistä. Ne uutiset, joissa tapausta on käsitelty, ovat olleet tuttua puppupropagandaa tuttuine äärioikeistoleimoineen.

Wilders on onnistunut hermostuttamaan nykyisen länsimaisen valtaeliitin tuomalla aikaisemmin ainoastaan tavallisen kansan piireissä käydyn islam-keskustelun osaksi suurempaa poliittista keskustelua. Hänen sanomansa on, että islam ei ole assimiloitavissa länsimaiseen yhteiskuntaan, ja se tulee siksi torjua. Wilders on tehnyt muun muassa Fitna -lyhytelokuvan , jossa tuodaan esille, että Koraanin tekstit ja islam ovat todellinen uhka länsimaille. Wilders vertaa elokuvassaan osuvasti Koraania Adolf Hitlerin Taisteluni-kirjaan, koska se yllyttää surmaamaan epäuskoiset. Hollantilaiset televisiokanavat kieltäytyivät esittämästä elokuvaa, ja tästä syystä se julkaistiin ainoastaan internetissä. Elokuvan julkaisu aiheutti muslimien keskuudessa voimakkaan vastareaktion, ja Wilders sai osakseen lukuisia tappouhkauksia. Elokuvan julkaisun jälkeen Wilders on joutunut elämään ympärivuorokautisessa poliisivartioinnissa.

Monet käyttävät Wildersin oikeudenkäynnistä nimitystä näytösoikeudenkäynti. Mielestäni termi on hyvin kuvaava, sillä oikeudenkäynnissä on puhtaasti kyse lännen halusta todistella muslimeille lännen suvaitsevaisuutta islamia kohtaan. Ihmettelen lännen nöyristelyä islamin edessä. Kenellekään maailman menoa seuraavalle ei ole varmasti epäselvää, mitä kaikkia ongelmia islamisaatio on aiheuttanut ja tulee aiheuttamaan ympäri länsimaita. Sen sijaan, että länsi pyrkii vaientamaan Wildersin kaltaiset totuuden puhujat, lännen olisi tehtävä selväksi, että islamin paikka ei ole modernissa lännessä. Nyt länsi pyrkii ainoastaan näytösoikeudenkäyntejä järjestämällä välttelemään muslimien mellakoita, ostoboikotteja, murhia, tappouhkauksia jne. Länsi pelkää islamia niin paljon, että se etsii epätoivoisesti syyllisiä pelkoonsa omasta joukostaan. Nöyristely islamin edessä ei kuitenkaan poista islamisaation ongelmia. Päinvastoin muslimit kokevat, että heidän vaatimuksiinsa vastataan myöntävästi, ja se rohkaisee heitä vaatimaan yhä enemmän.

Wildersin oikeudenkäynti on valtaeliitin hyökkäys sananvapautta ja demokratiaa vastaan. Valtaeliitti on näytösoikeudenkäynnillä osoittanut, että sen mielestä Wildersin ja samalla häntä äänestäneiden ihmisten mielipiteet ovat ”vääriä”. Nykyinen valtaeliitti siis pyrkii määrittelemään, mitä mieltä ihmiset saavat asioista olla, ja mitä mielipiteitä saa julkisesti sanoa. Valtaeliitti pyrkii näytösoikeudenkäyntejä järjestämällä luomaan pelon ilmapiiriä ja vaientamaan kaikki toisinajattelijat.

Joka tapauksessa Wildersille oikeudenkäynnissä on vain voitettavaa. Jos hän jää ilman tuomiota, Wildersin kannattama sananvapaus ja demokratia voittavat. Jos taas Wilders tuomitaan, hän saavuttaa kunnioitetun sananvapausmarttyyrin aseman. Myös Wildersin puolue on kovassa suosiossa, sillä se on noussut viimeisimmissä mielipidemittauksissa Hollannin suosituimmaksi puolueeksi.