Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker on päättänyt ottaa missiokseen Euroopan hukuttamisen Euroopan ulkopuolelta tuleviin maahanmuuttajiin. Tänään europarlamentissa pitämässään pateettisessa puheessa Juncker vaati niin sanottujen pakolaisten (160 000 kpl) pakkojakoa kiintiöillä ympäri Euroopan, mikä tarkoittaisi tuhansien lisäturvapaikanhakijoiden vyöryä Suomeen jo tänne omin neuvoin keplottelevien turvapaikanhakijoiden lisäksi.

EU:n komissio on myös ryhtynyt uhkailemaan Euroopan maita, jotka eivät halua ottaa vastaan kiintiön mukaista määrää turvapaikanhakijoita. Komission ehdotuksen mukaan kiintiön mukaisesta turvapaikanhakijoiden vastaanottamisesta kieltäytyvä maa joutuisi maksamaan summan, joka vastaa 0,002 prosenttia maan bruttokansantuotteesta. Jos Suomi kieltäytyisi vastaanottamasta kiintiöturvapaikanhakijoita, Suomen kansa joutuisi maksamaan noin 4,1 miljoonaa euroa (Suomen bkt vuonna 2014 oli 205 miljardia euroa).

Vaaleilla valitsemattoman Junckerin rajallisesta käsityskyvystä kertoo erityisesti se, että hän kehtasi verrata puheessaan Afrikan ja Aasian mantereilta nyt EU:n alueelle vyöryvää elintasosiirtolaisuuden tsunamia 1930-luvun juutalaisten joukkopakoon Saksasta sekä eurooppalaisten maahanmuuttoon USA:han menneinä vuosisatoina. Juncker jätti kuitenkin kertomatta muun muassa sen, että juutalaisia, jotka pakenivat pois Saksasta ennen maailmansodan syttymistä, tai Amerikkaan 1800–1900-luvuilla lähteneitä eurooppalaisia, ei odottanut uusissa kotimaissaan mahdollisuus elellä elämänsä loppuun asti ghetossa kantaväestön kustannuksella oppimatta edes maansa kieltä, kuten monet Lähi-idästä ja Afrikasta tulevat maahanmuuttajat Euroopassa nyt tekevät.

EU-maiden sisäministerit päättävät turvapaikanhakijoiden pakkojaosta todennäköisesti ensi viikolla. Edellytän, että sisäministeri Orpo noudattaa hallitusohjelman linjaa ja vastustaa pakkomenettelyä turvapaikanhakijoiden uudelleensijoittamisessa. Nyt on kyse hallituksen yhteisestä tahtotilasta, luottamuksesta ja ennen kaikkea Suomen kansakunnan tulevaisuuden kannalta ensiarvoisen tärkeästä asiasta.

EU-komissio on lähtenyt vaaralliselle tielle maahanmuuttostrategiassaan, jossa pääpaino on siirtolaisuuden kasvattamisessa hillittömiin mittasuhteisiin häivyttämällä Euroopan rajat olemattomiksi. Mutta kukapa olisi osannut muuta odottaakaan? Näin siinä käy, kun Suomen kansallinen suvereniteetti romutetaan ja valta siirretään kosmopoliittiselle ja vallasta juopuneelle EU-eliitille. Päätöksentekotavatkin ovat sen mukaisia, kuten EU:n kaltaisiin järjestelmiin on kautta historian kuulunut: uhkaillaan, painostetaan ja pakotetaan.

Jos pakolaistulvaa ei saada muuten tukittua, Suomen on mielestäni irtauduttava sekä Schengenistä että kaikista EU:n yhteisistä maahanmuuttosäännöksistä. Suomen hallituksen on tehtävä nyt kaikkensa sen eteen, että Suomi saadaan pelastettua.

 

Olli Immonen
kansanedustaja